ANI: Ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu, nu poate justifica peste 77.000 de euro.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Manolescu - Apolzan nu poate justifica peste 77.000 de euro FOTO Adevărul
Nicolae Manolescu - Apolzan nu poate justifica peste 77.000 de euro FOTO Adevărul

Nicolae Manolescu-Apolzan, ambasadorul României la UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) - Paris, nu poate justifica peste 77.000 de euro. În acest caz a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

UPDATE Nicolae Manolescu, aflat la Veneţia, a declarat pentru „Adevărul“, că „dosarul în acest caz se închisese de cinci ani. Nu ştiu ce s-a întâmplat între timp. Cât nu e nimic oficial, îmi văd de treabă“. 

Potrivit unui comunicat emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în anul 2009, Nicolae Manolescu ar fi realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 991.389 de lei. Astfel, a rezultat o diferenţă nejustificată de 326.896,38 de lei (aproximativ 77.832 de euro).

„Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nicolae Manolescu în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată în documentul citat.

Nicolae Manolescu deţine funcţia publică de ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006.

Acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, susţin inspectorii de integritate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite