Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, tocmai a lansat propaganda antiamericană în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Este o vorbă veche, de care ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, ar fi trebuit să ţină seama. Prin declaraţia sa publică împotriva Unirii Republicii Moldova cu România a deschis cutia Pandorei, pentru că a lansat propaganda antiamericană în România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliatul României!

Ieri, 28 August 2016, americanii au îngropat Unirea Basarabiei cu România!

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a făcut mai multe afirmaţii stupide pentru postul de televiziune Moldova 1:

„Moldova nu este România”

„Moldova îşi are propria ei istorie”

„Alăturarea de România nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova”

„Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte”

„Moldova, ţară multietnică”

Ambasadorul SUA la Chişinău a dovedit care este politica adevărată a SUA faţă de România: România este doar un pion marionetă pe tabla de şah a disputei dintre SUA şi Rusia, de care SUA se pot debarasa oricând, pentru că SUA nu ţin cont absolut deloc de interesele României!

Declaraţia ambasadorului american la Chilşinău este o dovadă crasă de prostie şi incultură. D-le ambasador, cum poţi, în calitate de ambasador al celei mai mari puteri din lume, care are un parteneriat strategic cu România, să faci astfel de declaraţii? Cât de idiot poate fi un diplomat american să dea apă la moară inamicilor României, aliatul SUA?

Preşedintele României trebuie să ceară explicaţii ambasadorului american din Bucureşti!

Declaraţia ambasadorului SUA la Chişinău este un afront la adresa României, care nu poate fi trecut cu vederea!

Declaraţia ambasadorului american la Chişinău dovedeşte că SUA au vândut Basarabia Rusiei, că SUA nu ţin cont de interesele naţionale ale României, că România este un aliat lipsit de importanţă pentru SUA şi, practic, alianţa României cu SUA nu garantează securitatea României.

SUA se folosesc de România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliat şi prieten al României! România nu mai contează în strategia SUA!

România a fost trădată de SUA?!

Cel mai incompetent diplomat al SUA, ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, tocmai a lansat propaganda antiamericană în România! Prin astfel de declaraţii, SUA tocmai au pierdut încrederea, simpatia şi prietenia românilor.

Update: Cine este James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău? Diplomat de carieră cu o vastă experienţă şi cu relaţii la Moscova!

În 1978 a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, cu specializare în Studii internaţionale şi în limba rusă.

Între 1983 şi 1986 a fost funcţionar la ambasada SUA de la Moscova, unde a ocupat poziţia de „general services officer” şi „political officer”.

Între 19912 şi 1994 a revenit la ambasada SUA din Moscova pe poziţia de consul general adjunct.

Între 1995 şi 1997 a fost directorul Centrului din Washington al Programului pentru refugiaţii sovietici.

Între 2003 şi 2007 a revenit la Moscova, în calitate de consul general al ambasadei SUA.

Între 2007 şi 2019 a fost adjunctul misiunii americane în Ucraina, la Kiev.

În 22 Mai 2014 a fost numit ambasador al SUA în Republica Moldova de către preşedintele american, prezentându-şi scrisorile de acreditare la Preşedintele Republicii Moldova în 30 Ianuarie 2015.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite