UPDATE Întâlnire la vârf între şefii ANAF şi ai Antenelor, în scandalul evacuării. Fiscul spune că va scoate la licitaţie imobilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea dintre şefii Fiscului şi reprezentanţii Antenelor are loc vineri, la sediul Ministerului Finanţelor
Întâlnirea dintre şefii Fiscului şi reprezentanţii Antenelor are loc vineri, la sediul Ministerului Finanţelor

Vineri, la ora 12.00, a avut loc, la sediul Ministerul Finanţelor Publice, o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai trustului Intact şi oficiali ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Întâlnirea a fost solicitată de reprezentanţii Antenelor, care doresc soluţii pentru ca televiziunile să nu fie evacuate. Fiscul a anunţat că va scoate la licitaţie imobilele.

UPDATE Fiscul a anunţat, în urma întâlnirii, că va scoate la licitaţie imobilele

"Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanţii Antena TV Group SA şi a avut o întâlnire la sediul instituţiei. În cadrul discuţiei, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinţei definitive nr.888 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în data de 08.08.2014 şi continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 şi în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate", potrivit unui comunicat al ANAF.

Potrivit avocatului Adrian Coltuc, executarea şi evacuarea sunt două proceduri distincte, iar Fiscul poate demara licitaţia "chiar şi mâine dacă doreşte", urmând ca noul proprietar să obţină el ordine de evacuare în instanţă pentru posturile de televiziune.

UPDATE Directorul Antena TV Group s-a întâlnit cu şeful ANAF. Nu a făcut declaraţii 

Directorul general al Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, s-a întâlnit vineri, la sediul Ministerului Finanţelor, cu preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, pentru discuţii privind evacuarea spaţiilor în care funcţionează posturile tv ale grupului Intact.

Alexandrescu a ajuns la sediul Finanţelor în jurul orei 12.00 şi a utilizat intrarea principală în instituţie, fără să facă declaraţii. Jurnaliştii l-au aşteptat pentru declaraţii ulterioare discuţiilor, însă Alexandrescu a părăsit clădirea folosind altă ieşire, porivit Mediafax.


UPDATE Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului: Nu au participat la întâlnire reprezentanţi ai Cancelariei Primului- Ministru

Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului, a precizat, pentru „Adevărul“, că la întâlnirea dintre şefii Antenelor şi oficialii Fiscului nu au participat repezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru, aşa cum se menţiona în anunţul postat de ANAF pe Facebook. 

„Nu au participat la această întâlnire reprezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru. A fost o întâlnire între reprezentanţii ANAF şi cei de la Antene. Avem toată încrederea că ANAF poate gestiona această situaţie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.


Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, a declarat joi seara că a solicitat ANAF o întâlnire care să aibă loc vineri, la ora 12.00 sau „la orice vor ei“, însă, până la acel moment, reprezentanţii trustului Intact nu primiseseră niciun răspuns la solicitare. 

La discuţii ar urma să participe şi Daniel Diaconescu, preşedintele interimar al ANAF, reprezentanţi ai trustului Intact şi oficiali ai Ministrului Finanţelor Publice.  

Preşedintele interimar al ANAF a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi de Mihai Gâdea, arată reprezentanţii Fiscului, pe pagina de Facebook.

„Preşedintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi domnul Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului- Ministru“, au anunţat reprezentanţii ANAF, pe Facebook.

Luni, 15 februarie, patru echipaje ale ANAF s-au deplasat la 48 de adrese pentru a transmite notificări de evacuare a imobilelor confiscate în dosarul ICA. ANAF sustine că pentru notificarea de evacuare a clădirilor în care funcţionează posturile tv ale grupului Intact a trimis luni la sediul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti un singur echipaj, format din patru executori fiscali, şi că patru persoane au fost legitimate pentru înmânarea notificărilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite