Violurile care au cutremurat Capitala: violenţă, filmări, şantaj sexual şi ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2012, la nivel naţional, au fost înregistrate sute de violuri şi de omoruri, dar şi mii de tâlhării. În ceea ce priveşte numărul abuzurilor sexuale din ţara noastră, din datele furnizate de Poliţia Română reiese că au înregistrate 895 de violuri în decursul unui an.

Laurenţiu Cristea a devenit cunoscut în urmă cu ani buni, atunci când a fost condamnat la închisoare pentru viol şi tâlhărie, petrecându-şi zece ani din viaţă într-o celulă. După anii buni petrecuţi în închisoare, bărbatul a fost eliberat în luna iunie a anului trecut, dar s-a întors înapoi la închisoare după doar patru luni.

În puţinele luni petrecute în libertate, Laurenţiu Cristea nu a muncit nicio zi, lucru care i-a făcut pe poliţişti şi pe procurori să suspecteze că, în toată acea perioadă, a trăit de pe urma banilor şi bijuteriilor pe care le luase de la victimele sale.

Surse apropiate anchetei au declarat, anul trecut, pentru Mediafax,că bărbatul a fost arestat preventiv, în luna octombrie, pentru un viol, o tâlhărie şi două tentative de acelaşi fel. Una dintre ipoteze de lucru de atunci a consta în faptul că acesta ar fi comis cel puţin trei violuri şi tâlhării în fiecare săptămână.

Potrivit Mediafax, anchetatorii care l-au audiat pe Cristea au susţinut că este un om „înspăimântător“ care ieşea pe stradă în căutare de femei pe care să le violeze şi să le jefuiască, cu naturaleţea şi calmul omului care pleacă la serviciu: „Victimele pe care le-am audiat au povestit despre Cristea că era un om calm, sigur pe el şi foarte dur. Le lua de păr, le punea cuţitul la gât şi, pe un ton foarte convingător, le spunea că le omoară. Apoi le ducea către zone cu vegetaţie cât mai deasă, pentru a fi ferit de ochii eventualilor trecători“, au relatat, pentru Mediafax, sursele citate.

Bărbatul care înţepa femei în tramvaiul 41

Cătălin Nistor (36 ani) este bucureşteanul care în urmă cu mai bine de un a şocat întregul oraş, după ce a recurs la o metodă bizară de a atrage atenţia femeilor: înţepându-le cu un ac. Poliţiştii l-au ridicat pe bărbat după ce şase femei care circulau cu mijlocul de transport în comun au depus plângere împotriva acestuia.

Prima plângere care a fost depusă împotriva lui Nistor a venit din partea unei tinere, care circula cu tramvaiul 41, şi care a reuşit să îşi păstreze calmul, pozându-l cu telefonul mobil pe agresor. După ce a ajuns la spital, medicii au confirmat că tânără a fost înţepată cu un obiect ce părea a fi un ac, iar medicii i-au făcut mai multe teste şi vaccinuri pentru a evite orice posibilă înfecţie.

Împreună cu prietenul ei, fata a pornit o adevărată campanie pe internet pentru a reuşi să afle mai multe detalii despre atacator, dar şi despre existenţa unui precedent.
În timpul anchetei, oamenii legii au aflat că Nistor lucra la o bancă din Capitală, era căsătorit şi nu avea antecedente penale.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca victimele lui Cătălin Nistor să primească despăgubiri cuprinse între 7.000 şi 7.700 de lei, condamnându-l pe bărbat la zece luni de închisoare cu suspendare.

Violatorul care filma şi bătea tinerele abuzate

Tot anul trecut, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 7 direct din casă, după ce oamenii legi au găsit mai multe filmuleţe şi fotografii cu tinerele pe care acesta le agresase sexual.

Bărbatul a fost acuzat că agăţa fete care frecventau site-urile de socializare, stabilind întâlniri cu acestea în apartamentul său, din zona Ştefan cel Mare. După ce tinerele ajungeau acolo, acestea erau obligate să întreţină relaţii sexuale, iar dacă se opuneau erau agresate fizic.

În acelaşi timp, tinerele erau fotografiate şi filmate, iar în cazul în care voiau să depună plângere erau ameninţate cu publicarea filmuleţelor pe internet. În ciuda şantajului, două dintre fetele agresate au depus plângere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite