Verde pentru biciclete pe Şoseaua Kiseleff, în acest weekend. Traficul este restricţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier este restricţionat, weekendul acesta, pe Calea Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff pentru ca bucureştenii dornici de mişcare în aer liber să se poată bucura de plimbări cu biciletele.

În ultimele două weekenduri din luna octombrie, bucureştenii s-au putut plimba în voie cu bicicletele pe principalele bulevarde din nordul Capitalei: în cadrul proiectelor „Bicicleşti“ şi „Via Sport“ traficul rutier este restricţionat, într-un anumit interval orar, pe Calea Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff. Manifestarea îşi propune să încurajeze mersul pe bicicletă şi să-i facă pe şoferi să conştientizeze şi să acorde importanţă existenţei bicicliştilor în trafic.

În acest sfârşit de săptămână, traficul este restricţionat, parţial, între orele 9.00 şi 18.00, pe Calea Victoriei, pe banda a treia, între Strada Doamnei şi Splaiul Independenţei, şi pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei. Reprezentanţii Birgadei de Poliţie Rutieră îi roagă pe şoferii bucureşteni să circule cu maximă atenţie în aceste zone şi să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

De asemenea, iniţiatorii campaniei „Bicicleşti“ organizează, pe aceste trasee, o plimbare cu bicicletele la care vor participa Lucian Mândruţă şi Anton Duma, omul care a pedalat 20.000 de kilometri într-un tur al Europei. Întâlnirea pentru acest eveniment are loc la ora 11.00, la Arcul de Triumf.

Bicicliştii trebuie să circule pe partea dreaptă a şoselei, pe prima bandă de circulaţie, cât mai aproape de bordură şi să nu circule pe contrasens sau pe mijlocul şoselei.
 

Pe aceeaşi temă: 

Primăria Capitalei vrea să mărească trotuarele de pe Calea Victoriei şi să facă pistă pentru biciclişti

Scrisoarea bicicliştilor către CE: preocuparea Primăriei Capitalei, lipsa de transparenţă. Pe foaie apar proiecte care nu se găsesc în realitate

Primăria Capitalei vrea să elaboreze cu ONG-urile un regulament pentru pistele biciliştilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite