Uleiul de măsline, catastrofă la bronzat. Medicii dermatologi desfiinţează un mare mit cosmetic: „Dă impresia unei protecţii, dar favorizează arsurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uleiul de măsline nu este folositor doar pentru gătit, o mulţime de femei din toată lumea alegând să-l folosească ca pe un produs minune ce le ajută să se bronzeze repede. „Adevărul“ vă spune cât de eficient şi cât de sănătos este uleiul de măsline în obţinerea unui bronz de invidiat.

Dacă vreţi să bronzaţi frumos, fără să vă usture pielea şi fără să vă expuneţi la riscuri pentru sănătate, trebuie în primul rând să staţi la soare cu măsură.

Specialiştii recomandă să nu staţi la soare la orele prânzului şi ori de câte ori faceţi plajă să folosiţi o cremă specială care să vă protejeze pielea.

Medicul dermatolog Daciana Brănişteanu susţine că, în primul rând, în momentul expunerii la soare trebuie să folosim o cremă care să ne protejeze pielea pe care trebuie neapărat să o cumpărăm dintr-o farmacie.

„Cremele de protecţie trebuie să fie testate dermatologic, lucru care nu se întâmplă de multe ori cu cele din supermaketuri. De aceea este important să cumpărăm crema dintr-o farmacie, spre exemplu“, precizează specialista.

Uleiul de măsline, bun pentru piele şi păr

Cu toţii ştim că uleiul de măsline conţine antioxidanţi care hidratează pielea în profunzime şi o protejează de acţiunea factorilor nocivi, precum praful sau temperaturile scăzute. De asemenea, uleiul de măsline este folosit într-o mulţime de diete, dar şi pentru numeroase afecţiuni ale pielii sau ale părului.

image

O mulţime de oameni din lumea întreagă îşi masează coatele, palmele ori faţa cu ulei de măsline pentru a obţine un efect de „piele catifelată“. Printre numeroasele moduri de folosire, femeile obişnuiesc să amestece uleiul de măsline cu zaţ de cafea sau cu sare de mare, făcând un fel de mască pentru corp. Pe forumuri, doamnele şi domnişoarele povestesc cum îşi îndepărtează celulele moarte cu ajutorul „soluţiei minune“.

Înainte de baie, femeile se ung pe vârfurile părului cu ulei de măsline, lăsându-l să acţioneze în jur de 30 de minute. După jumătate de oră, părul se clăteşte, rămânând moale şi catifelat.

Nu ajută bronzul sănătos

Chiar dacă se spune că uleiul de măsline este bun pentru pielea uscată şi pentru vârfurile degradate, dermatologii susţin că este foarte dăunător pentru obţinerea unui bronz frumos şi sănătos.

„Are acizi graşi, dă impresia unei protecţii, dar favorizează arsurile sorale. Nu este deloc potrivit pentru a ne bronza“, avertizează Daciana Brănişteanu.

Medicul susţine că pentru obţinerea unui bronz perfect este necesară o cremă hidratantă ce trebuie aplicată pe piele după ce aţi stat la soare, obţinând astfel un bronz de durată cu aspect natural.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite