FOTO Primul tunel de pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat. Cârtiţa Varvara a ajuns în staţia Favorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul tunel de pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat FOTO Metrorex
Primul tunel de pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat FOTO Metrorex

Primul tunel situat pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat, vineri. Acesta are o lungime de 341 de metri liniari şi a fost săpat de „cârtiţa“ botezată Varvara, care a reuşit să spargă peretele mulat şi să intre în staţia Favorit.

Reprezentanţii Metrorex spun că lucrările s-au derulat în  condiţii tehnice şi de siguranţă, „cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea tunelurilor, aşa cum s-au derulat pe tot parcursul execuţiei primelor două tuneluri de pe interstaţia Academia Militară – Orizont“.

Pentru realizarea primului tunel de pe intersecţia Orizont - Favorit, lucrările au început pe 24 ianuarie şi înaintarea a fost efectuată cu o medie aritmetică de 16,23 metri liniari pe zi, dar şi cu o viteză record de execuţie într-o singură zi de 39 metri, respectiv 26 de inele montate.

În ceea ce priveşte începerea execuţiei celui de-al doilea tunel, cel cuprins între staţia Orizont şi staţia Favorit, aceasta se va face în jurul datei de 20 februarie.

„Se estimează că în prima jumătate a anului 2015 structura staţiilor şi tunelelor va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele“, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanţii Metrorex. De asemenea, aceştia spun că tronsonul Râul Doameni - Eroilor 2 ar putea fi dat în folosinţă în al doilea semestru al anului 2016.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite