Toţi operatorii de deszăpezire din Capitală sunt în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au intervenit în sectorul 6 pe tot parcursul zilei. FOTO PS 6
Utilajele de deszăpezire au intervenit în sectorul 6 pe tot parcursul zilei. FOTO PS 6

Întreg parcul de utilaje al firmelor de deszăpezire din Capitală se află în alertă marţi noapte, având în vedere prognoza de ninsori şi vânt emisă de meterologi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de miercuri, 19 decembrie ora 2.00, până joi, 20 decembrie ora 20.00, pentru Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării. Potrivit avertizării vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 - 70 de kilometri pe oră şi în majoritatea zonelor care se află sub cod galben va ninge cu precădere de miercuri  după- amiază.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dispus marţi seară ca toate utilajele să fie alimentate cu carburant şi toţi angajaţii care lucrează pe utilaje să fie prezenţi în baze, astfel încât să se poată interveni în cel mai scurt timp, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, se arată într-un comunicat al Primăriei Generale a Capitalei.

Potrivit planului de deszăpezire şi combatere a poleiului. În primă fază se vor aplica tratamente pentru combaterea poleiului, cu precădere în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, urmând a se continua cu extinderea acestora pe restul arterelor.

Operatorii de deszăpezire vor păstra legatura în permanenţă cu Brigada de Poliţie Rutieră astfel încât, dacă va fi necesar, echipajele poliţiei vor facilita intervenţia utilajelor.

Totodata, personalul de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti va verfica, pe tot parcursul nopţii, modul de intervenţie al operatorilor de deszăpezire.

Mai multe utilaje decât iarna trecută, în sectorul 1

Peste 90 de utilaje şi cel puţin 200 de muncitori pe schimb sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1.

Utilajele de intervenţie rapidă ale Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, vor fi poziţionate în 20 de puncte fixe, cu 4 mai multe decât iarna trecută, fiind astfel pregătite să intervină pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a preveni formarea poleiului.

Puncte fixe de intervenţie

La nivelul Sectorului 1, Romprest a identificat pentru sezonul de iarnă 2012 – 2013, 20 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină. Utilajele de deszăpezire vor fi în permanenţă în următoarele locrui: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vis-a-vis de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL - Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăi), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vis-a-vis de Academia de Poliţie).

Asistenţă pentru oamenii străzii

De asemenea, Direcţia Generala de Asistenţă Socială continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în cele două centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady şi Adăpostul Sf. Luca din Berceni.

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB (între orele 8.30-16.30) aflate la următoarele adrese:

- str. Sfântul Constantin, nr. 8, sector 1;
- Calea Griviţei, nr. 216, sector 1;
- Agricultori, nr. 44, sector 2;
- Calea Ferentari, nr. 91, sector 5;
- Sediul DGASMB, str. Foişorului 56-58
- Policlinica socială din str. Dristorului 81-88

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adapost, bucureştenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15. De asemenea, pentru sesizări privind RADET, ENEL sau ApaNova, Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor număruş de telefon gratuit 0800.800.868.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite