Sex şi pedepse cutremurătoare din Roma antică. Ce rol aveau perucile pubiene şi ce păţeau cei ce făceau sex cu soţiile altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine surprinsă într-o casa din oraşul Pompei FOTO Arhivă
Imagine surprinsă într-o casa din oraşul Pompei FOTO Arhivă

În Roma antică, sexul era permis aproape în orice mod şi cu oricine. O mulţime de practici sexuale pe care noi le considerăm astăzi bizare şi de neînţeles erau în acea vreme cât se poate de fireşti. „Adevărul“ vă prezintă câteva practici sexuale de-a dreptul frapante pentru zilele noastre.

În cartea „The Joy of Sexus: Lust, Love, & Longing in the Ancient World“, scriitoarea Vicki León povesteşte despre practicile sexuale din Antichitate şi despre modul în care sexul era privit în societate.

Împăratul Tiberius Caesar Augustus a fost unul dintre cei rămaşi în istoria ca un adevărat împătimit al practicilor sexual bizare şi controversate. Potrivit scriitoarei, acesta era obişnuit să i se satisfacă orice fantezie sexual pe care o avea. De departe una dintre cele mai sinistre era pusă în practică cu ajutorul bebeluşilor. Micuţii erau „pregătiţi“ în bazinele palatului să înoate pe sub apă şi să îi facă felaţie împăratului.

Bărbaţii, pedepsiţi cu o ridiche

Bărbaţii din Roma antică ce îndrăzneau să întreţină relaţii sexuale cu soţia altui roman era pedepsiţi crunt, chiar în văzul tuturor. Soţul femeii infidele avea dreptul să îl pedepsească fizic pe ce cel care se culcase cu soţia lui şi exista un obicei cunoscut de toţi: celui care făcea sex cu soţia altui cetăţean roman i se băga o ridiche în anus.

Peruci pubiene pentru toate categoriile sociale

În Evul Mediu, prostituatele obişnuiau să poarte peruci pubiene pentru a-şi ascunde leziunile apărute din zona intimă din pricina sifilisului. Această practică sexuală, explică psihologul Cristian Delcea, nu era întâlnită doar în rândul prostituatelor. „Perucile genitale ţin de factorii culturali. Se întâlnesc şi în clasa aristocrată, printre oamenii mai bogaţi. Acest obicei vine de la o fobie, de la o frică, este un fel de a nu lăsa totul la vedere în timpul actului sexual“, explică specialistul.

Evident, perucile genitale au fost prezente şi în Roma antică, fiind întâlnite şi în zilele noastre şi folosite de cei care îşi doresc să-şi condimenteze partidele de amor.

Nero, împăratul care a castrat „sosia“ soţiei

O altă întâmplare sinistră a avut loc tot în Roma. Împăratul roman Nero s-a îndrăgostit nebuneşte de Poppaea Sabina, o femeie căsătorită cu un apropiat de-al lui. Otho Marcus, cel cu care era căsătorită Poppaea, a fost numit guvernator al Lusianiei, Poppaea Sabina ajungând în patul împăratului roman. Acesta era căsătorit cu Octavia, o femeie de care a divorţat pentru a se căsători cu Poppaea. Octavia a fost acuzată pe nedrept că l-ar fi înşelat pe Nero, fiind ucisă. Capul ei a fost adus la Roma ca să îl privească Poppaea, cea care devenise soţia împăratului. Însărcinată a doua oară, Poppaea Sabina a fost ucisă în bătaie de soţul ei, care după moartea ei s-a căsătorit cu o altă femeie.

Cu toate acestea, a început o poveste de dragoste cu Sporus, un bărbat tânăr, care semăna foarte bine cu Poppaea. Astfel, împăratul a ordonat ca Sporus să fie castrat şi să poarte haine de damă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite