Restricţii în trafic. „Capitala creşte verde“ închide Şoseaua Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Capitala creşte verde" pune la dispoziţia bucureştenilor zeci de terenuri de sport FOTO Adevărul
"Capitala creşte verde" pune la dispoziţia bucureştenilor zeci de terenuri de sport FOTO Adevărul

Traficul rutier va fi restricţionat pe Şoseaua Kiseleff, pe strada Monetăriei şi între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, începând de vineri, de la ora 22.00, până duminică la ora 14.00, se arată într-un comunicat de presă remis de Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti. Restricţiile sunt aplicate ca urmare a campaniei „Capitala creşte verde”, care se desfăşoară în fiecare weekend, în perioada 27 iunie – 24 august.

Şoferii pot opta pentru ruta ocolitoare Bulevardul Kiseleff – Strada Ion Mincu – Bulevardul Ion Mihalache – Piaţa Victoriei. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere solicită conducătorilor de autoturisme să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni şi să respecte semnalele agenţilor de circulaţie şi ale poliţiei locale.

De asemenea, pietonii sunt îndemnaţi să se deplaseze numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o asigurare prealabilă, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

„Capitala creşte verde” - un proiect pentru ecologizarea Bucureştiului

„Capitala creşte verde” este un proiect derulat de Primăria Capitalei, prin care de urmăreşte derularea unor activităţi de ecologizare a oraşului, dar şi încurajarea traficului pietonal, prin reducerea circulaţiei rutiere. În anii anteriori, proiectul a pus la dispoziţia iubitorilor de natură şi sport aproximativ zece kilometri cu terenuri de baschet, tenis de masă, badminton şi spaţiu pentru plimbarea cu bicicleta. 

Bulevardul Kiseleff se transformă anual într-un adevărat „sat olimpic”, unde amatorii de mişcare pot practica activităţi variate. În zonă se amplasează coşuri de baschet şi mese de ping-pong, iar intrarea este liberă pentru toată lumea. 

Recomandări pe aceeaşi temă:

Peste 400 de pomi au fost plantaţi în Parcul Tineretului din Capitală

Jazz-ul se mută pe Bulevardul Kiseleff, în weekend. Intrarea este liberă

Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală: principalele evenimente din oraş opresc circulaţia

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite