Record naţional. Angajaţii celui mai mare parc de distracţii din România şi-au turnat în cap o găleată de o tonă plină cu apă
0Divertiland, cel mai mare parc de distracţii din România, s-a alăturat campaniei mondiale Ice Bucket Challenge, cu ajutorul celei mai mari găleti cu apă din România, aflată în incinta parcului şi care are capacitatea de peste o tonă.
Directorului General Divertiland, Alejandro Poulakis, alături de alţi 20 de oameni din echipa parcului de distracţii au acceptat provocarea „găleţii cu gheaţă“, marcând cea mai mare acţiune de acest fel din România.
Găleata folosită se găseşte în incinta Divertiland şi este denumită Fortăreaţa Ploii, fiind una dintre atracţiile principale ale parcului. Divertiland a făcut o donatie către ALS şi a lansat provocarea mai departe către Radio 21, Nicole Cherry şi Andi Moisescu.
Ce este Ice Bucket Challenge?
„Provocarea găleţii cu gheaţă“ a făcut înconjurul lumii şi s-a dovedit a fi un real succes, chiar dacă sunt multe voci care critică iniţiativa şi o descriu ca pe un truc enervant care nu creşte deloc gradul de conştientizare a maladiei degenerative a neuronilor motori. Pe de altă parte, sunt cei care cred că este o idee idioată, dar ca orice idee idioată funcţionează de minune.
Şi funcţionează, căci, devenită virală prin participarea a numeroase personalităţi din politică, sport şi entertainment, a ajutat fundaţia ALS să strângă până acum donaţii importante.
Scleroza laterală amiotrofică, cunoscută mai des sub denumirea de boala Lou Gehrig, se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.
Citeşte şi:
VIDEO „Provocarea găleţii cu gheaţă“ atrage ca un magnet vedetele, banii, dar şi criticile