Patinoarul-fantomă al lui Oprescu. Ce s-a ales de mega-arena cu 6.000 de locuri promisă de edilul Bucureştiului în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2013, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţa că municipalitatea vrea să construiască în Bucureşti un patinoar ultramodern şi o arenă multifuncţională. Deşi au trecut aproape doi ani de atunci, cele două proiecte nu se întrevăd la orizont.

În luna aprilie a anului 2013, Sorin Oprescu anunţa că vrea ca Bucureştiul să se ridice la standardele marilor oraşe europene dotate cu săli polivalente şi patinoare supermoderne. Astfel, edilul-şef promitea că vechiul patinoar Flamaropol va fi demolat, astfel încât cei care practică sporturi pe gheaţă să aibă condiţiile necesare pentru antrenament.

„Debutul lucrării sperăm să fie în trimestrul I al anului 2014, cu finalizare în trimestrul I din 2016“, declara primarul general în 2013. Cu toate acestea, nici până în acest moment nu a început demolarea vechiului patinoar, nicidecum n-a început construcţia celui nou, promis de Oprescu în urmă cu aproape doi ani.

„Proiectul tehnic pentru modernizarea şi refacerea Patinoarului artificial Mihai Flamaropol este în curs de elaborare. Demolarea clădirii vechiului patinoar va putea începe numai după emiterea autorizaţiei de demolare. Emiterea ordinului de începere a lucrărilor este condiţionat de eliberarea autorizaţiei de demolare“, motivează reprezentanţii municipalităţii.

Astfel, bucureştenii se vor putea bucura cel mai devreme de un alt patinoar funcţional peste minim doi ani, atât cât durează, în mod ideal, construirea unuia nou.

Schiţa noului patinoar FOTO PMB

image

Patinoarul ar trebui să fie ultramodern, pe acoperiş fiind proiectată amenajarea un parc de agrement. Potrivit edilului-şef, noul patinoar va avea 6.000 de locuri pentru public în interior şi 100 de locuri VIP, împărţite în zece loje cu câte zece locuri.

Arena multifuncţională

Un alt proiect promis de edilul-şef este cel care prevede ridicarea unei arene multifuncţionale care să găzduiască competiţii naţionale şi internaţonale. Aceasta ar trebui să aibă o capacitate de până la 12.000 de locuri şi să fie gata la sfârşitul anului 2015, după cum promitea în 2013 edilul şef. Nici până în acest moment nu au început lucrările la arena multifuncţională care ar trebui să coste 65 de milioane de euro.

FOTO PMB

image

„În ceea ce priveşte sala multifuncţională, precizăm că procedura publică pentru desemnarea câştigătorului este în curs de desfăşurare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie desemnată oferta câştigătoare“, au precizat reprezentanţii Primăriei Generale într-o solicitare făcută de reporterii „Adevărul“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite