Nicuşor Dan: municipalitatea vrea să scoată spaţiul verde de pe harta sectorului 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, Nicuşor Dan, a anunţat că va contesta în instanţă Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 dacă va fi votat de consilierii generali în şedinţa de joi, 31 octombrie, de la Primăria Capitalei. Matematicianul acuză faptul că acest Plan ignoră spaţiul verde care este înlocuit cu blocuri noi.

Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 reglementează construirea în următorii cinci ani pe întreaga suprafaţă a Sectorului 6.

Printre lucrările editilitare de construire a unor străzi noi, de mărire a reţelelor de alimentare cu apă, curent electric, dar şi lucrări de conservare sau reabilitare a monumentelor culturale sau istorice, în planul urbanistic după care va funcţiona Sectorul 6 pentru următorii cinci ani sunt prevăzute şi multe neregularităţi, susţine Nicuşor Dan.

Stabilit iniţial sub administraţia fostului primar, Cristian Poteraş, şi preluat de actualul primar, Rareş Mănescu, planul are toate avizele necesare, de la Ministerul Culturii şi Ministerul Mediului, până la Serviciul Român de Informaţii, Mapn şi alte instituţii de profil. Cu toate acestea, Nicuşor Dan este de părere că terenurile prevăzute actualmente ca spaţii verzi, devin în mod ilegal construibile.

„Desi legea din 2005 interzice schimbarea destintaţiei spaţiilor verzi, terenuri prevăzute actualmente ca spaţii verzi devin în mod ilegal construibile. Printre exemple, menţionăm spaţiul verde din intesecţia de la Răzoare, unde există un proiect pentru un bloc de 100 de metri înălţime, spaţiul verde de zeci de hectare de lângă strada Vasile Milea şi spaţiul verde din complexul studenţesc Panduri. Toate spaţiile verzi dintre blocuri sunt de asemenea prevăzute construibile, deşi prin emiterea Planului Urbanistic Zonal acestea trebuiau prevăzute ca spaţiu verde“, explică preşedintele Asociaţiei.

De altfel, nu ar fi prima dată când Primăria Capitalei este acuzată că nu are nici cea mai mică grijă faţă de spaţiul verde. Şi asta în condiţiile în care normele europene vorbesc de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor, iar din 1990 şi până în prezent, organizaţiile de mediu spun că circa 200 de hectare de spaţiu verde au fost defrişate pentru a face loc construirii unor imobile noi.

Recent, parcul din incinta Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu a fost distrus complet pentru a face loc extinderii şi modernizării spitalului. Cu toatea astea, municipalitatea asigura atunci bucureştenii că spţiul verde va fi replantat.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, în situaţia în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti aprobă Planul Urbanistic General, Asociatia îl va ataca în instanţă.

Redăm mai jos toată documentaţia legată de Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6.

PUZ ccordonator sector 6_VOL I.pdf

PUZ ccordonator sector 6_VOL II.pdf

Pe aceeaşi temă:

FOTO PMB defrişează spaţii verzi: parcul din curtea spitalului Gomoiu, distrus. Municipalitatea: executantul lucrării, obligat să planteze 348 de arbori

Clădire cu 100 de apartamente în spatele Parcului Circului. Povestea scandalului pe spaţiul verde din parc, neglijat de autorităţi

Toaletarea copacilor la Piedone. Măcelul

Atenţie, cad copacii! Primăria Sectorului 3 anunţă defrişări pentru perioada următoare. Lista integrală a arborilor tăiaţi şi a celor plantaţi

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite