Fuziune strategică, pe masa Guvernului: comasarea ELCEN-ului cu RADET-ul a fost avizată astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Oprescu şi Victor Ponta se vor întâlni după ce Guvernul va aviza comasarea celor două instituţii. FOTO Adevărul
Primarul Sorin Oprescu şi Victor Ponta se vor întâlni după ce Guvernul va aviza comasarea celor două instituţii. FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se va întâlni astăzi cu premierul României, Victor Ponta, după ce Guvernul va aviza comasarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN). În cadrul şedinţei de Guvern, Ponta a indicat nereguli găsite recent la RADET, pe care însă Guvernul Boc nu le-a observat la un control organizat în 2010.

"În 2010, când s-a dus Boc în control, totul era perfect la RADET, dar acum, când s-a dus Parchetul, i-a cam luat pe toţi ăia de atunci", a spus Ponta în şedinţa de guvern, citat de Mediafax.

El a arătat că inspectorii Corpului de control al noului guvern a indicat nereguli la RADET, nereguli care nu ar fi fost identificate în urmă cu trei ani.

Guvernul va aviza astăzi comasarea RADET cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), într-o şedinţă la finalul căreia premierul Victor Ponta se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Discuţia de comasare a celor două instituţii este veche, memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termică a Capitalei prin preluarea ELCEN de către municipalitate fiind aprobat încă din noiembrie anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Comasarea a reintrat ”în lumina reflectoarelor” o dată cu izbucnirea scandalului anchetei desfăşurate la RADET, de vineri dimineaţă, când cel mai mare furnizor de apă caldă şi încalzire în sistem centralizat din Romania a intrat sub o anchetă de amploare demarată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu agenţi ai Poliţiei Române. În urma mai multor percheziţii făcute la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, anchetatorii au ridicat 500.000 de euro, contracte, documente de plată, facturi şi devize de lucrări.

În seara aceleaşi zile, primarul Sorin Oprescu a făcut mai multe precizări legate de o problemă veche care s-ar situat în urmă cu 17 ani, când contractul făcut cu Primăria Capitalei a fost făcut în dezinteresul cetăţenilor.

După şedinţa din Guvern, cei doi se vor întâlni pentru a discuta despre organizarea viitoarei instituţii. 

Primarul Sorin Oprescu a indicat mai multe probleme arzătoare la scurt timp după instalarea Guvernului Ponta, atunci când a participat la şedinţa de guvern, punând pe masa miniştrilor câteva probleme importante ale Capitalei: datoria RADET către ELCEN, trecerea Metrorex în subordinea municipalităţii, dar şi o megasală polivalentă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite