FOTOGALERIE Parcul Drumul Taberei se va închide pentru renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După renovare, Parcul Drumul Taberei va fi schimbat complet. FOTO PS 6
După renovare, Parcul Drumul Taberei va fi schimbat complet. FOTO PS 6

Parcul Drumul Taberei va fi închis pentru vizitatori timp de un an şi jumătate, începând de astăzi, anunţă reprezentanţii Primăririe Sectorului 6. Lucrările de modernizare vor transforma Parcul Drumul Taberei asemenea unei grădini englezeşti de vară, cu sere exotice, locuri de joacă moderne pentru copii şi pistă de karting.

Proiectul de modernizare a Parcului Drumul Taberei datează din septembrie 2011, iar majoritatea fondurilor provin de la Uniunea Europeană, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 15 milioane de euro.

Parcul Drumul Taberei nu va mai fi vizitat de bucureşteni timp de un an şi jumătate. Lucrările de modernizare prevăd transformarea completă a parcului.

Se are în vedere amenajarea a şapte hectare de spaţii verzi, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii şi mese speciale pentru jucătoriid e şah. Mai mult decât atât, parcul va fi dotat cu 320 de bănci în plus, 245 de coşuri de gunoi noi şi 13 camere de supraveghere.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Parcul Drumul Taberei va dispune de fântâni arteziene „tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil „Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Primăria Sectorului 6 promite că Parcul Drumul Taberei să devină cel mai frumos din Bucureşti, ce se va asemăna cu o grădină englezească, cu sere exotice şi labirinturi ce se vor desluşite de vizitatori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite