Bucureştiul, pregătit pentru viscol: cum s-au mobilizat autorităţile pentru codul portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii spun că sunt pregătiţi să intervină astăzi pentru a deszăpezi străzile principale ale oraşului cu peste 400 de utilaje. Pe lângă intervenţia Primăriei Capitalei, primăriile de sector s-au mobilizat pentru a curăţa arterele secundare şi staţiile RATB.

În Sectorul 1, vor lucra pentru deszăpezirea străzilor peste 300 de muncitori, iar alte 70 de ultilaje vor curăţa partea carosabilă. Pe străzile Sectorului 2, vor acţiona 145 de utilaje de deszăpezire, în timp ce în Sectorul 3, astăzi, 54 de utilaje pentru pluguire vor lucra pe arterele principale şi cele secundare.

În Sectorul 4 al Capitalei, primarul Cristian Piedone a declarat că intervine cu 41 de utilaje, iar zăpada îndepărtată de pe carosabil va fi transportată cu basculante în afara oraşului. „Zăpada va fi dusă în afara Bucureştiului. Primarul general a decis, ieri, ca transportul să fie făcut şi ziua, şi noaptea“, a declarat, pentru Adevărul, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu.

În ceea ce priveşte deszăpezirea de pe raza Sectorului 5, aceasta este asigurată de Primăria Capitalei. Până la închiderea ediţiei ziarului, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 nu au oferit informaţii despre cum vor acţiona.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări de vreme rea în Oltenia, Muntenia, Sudul Moldovei, Sud-estul Transilvaniei şi în Dobrogea. Astfel, de miercuri dimineaţă până joi la ora 10.00, Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi sub cod portocaliu de viscol, iar 10 judeţe vor fi sub cod galben de ninsori, potrivit ANM.

Pe aceeaşi temă:

Peste 750 de basculante au fost încărcate cu zăpada strânsă de pe străzile Capitalei

ANM a emis cod portocaliu de viscol şi cod galben de ninsori abundente. Avertizările sunt valabile de miercuri dimineaţă până joi la ora 10.00

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite