Bilanţul Primăriei Capitalei de sub cod portocaliu. Echipajele de intervenţie acţionează în permanenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala se află sub cod portocaliu de precipitaţii FOTO Arhiva Adevărul
Capitala se află sub cod portocaliu de precipitaţii FOTO Arhiva Adevărul

Primăria Capitalei a anunţat că ploaia care a măturat Capitala în ultimele zile impune măsuri speciale, specifice codului portocaliu. Drept urmare, 45 de echipaje Apanova acţionează pe străzile Bucureştiului, încercând să rezolve problemele impuse de precipitaţii.

Reprezentanţii municipalităţii au spus că prognoza emisă de meteorologi pentru Capitală impune măsuri speciale, cu atât mai mult cu cât sunt aşteptate în continuare ploi abundente.

„În momentul de faţă, 45 de echipaje Apanova acţionează în teren cu 26 de autocurăţitoare de mare capacitate şi 19 utilaje cu pompe pentru remedierea problemelor apărute“, se arată între-un comunicat trimis de Primărie.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că au fost semnalate 90 de acumulări de apă, dintre care 82 soluţionate, 14 guri de scurgere, dintre care 12 remediate, şi 57 de racorduri de imobile dintre care 45 soluţionate.

Totodată, aceştia au spus că la instituirea codului portocaliu, de aseară (ora 21:00) şi până în acestă dimineaţă (ora 09:30), echipajele Apanova au intervenit în mai multe locuri din Capitală.

Semafoare nefuncţionale din cauza ploii

Pe străzile oraşului se află şi echipajele ale Administraţiei Străzilor, încercând să repare cele 14 semafoare stricate din pricina ploilor abundente.

Şi reprezentantii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti acţioneaza în teren, acolo unde situaţia o impune, cu pompe şi vidanje pentru a degaja acumulările de apă, dar şi prin operaţiuni de toaletare sau îndepărtare a crengilor rupte.

Din cauza vântului puternic şi a ploilor, în 25 de locuri din Capitală au căzut copaci pe trotuar sau pe carosabil, iar cinci maşini au fost avariate.

Pentru a rezolva problemele din Capitală, pe străzile oraşului sunt în permanenţă echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Rutiere (pentru fluidizarea traficului), Apanova, ALPAB, Administraţiei Străzilor şi  RADET.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Bucureşti-cod portocaliu: o femeie, la spital după ce a fost lovită de o creangă. Inundaţii, străzi şi trolee blocate. Aglomeraţie mare la metrou


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite