Carnea infestată din restaurantul ucigaş a fost importată din Ucraina. A ajuns şi la alţi agenţi economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au stabilit că nuntaşii s-au îmbolnăvit de la carnea de pui infestată cu Salmonella
Specialiştii au stabilit că nuntaşii s-au îmbolnăvit de la carnea de pui infestată cu Salmonella

Carnea de pui infestată cu Salmonella, din cauza căreia zeci de oameni s-au otrăvit la nunţi, iar un bărbat a murit, fusese importată din Ucraina.

Declaraţia a fost făcută de medicul-şef adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, pentru Pro TV Chişinău.  

Potrivit lui, carnea nu era însoţită de documente care ar confirma calitatea şi inofensivitatea produsului. Deocamdată, nu se ştie însă la ce etapă a fost contaminată – sacrificare, transportare, păstrare în depozitele angro, achiziţionare şi păstrare în local etc.

„De la aceeaşi firmă importatoare marfa a fost preluată şi de alţi agenţi economici, dar nu au fost alte cazuri de toxiinfecţii cauzate de consumul de carne de pasăre“, a precizat Nicolae Furtună.

El susţine că până în acest moment responsabili de intoxicaţiile în masă rămân reprezentanţii restaurantului.

„Noi am suspendat activitatea localului după primul caz de intoxicaţii. Administraţia a solicitat să-şi reia activitatea, însă centrul a refuzat. Toate riscurile şi le-a asumat proprietarul“, a spus medicul.

Sanepidul a verificat localul şi la începutul lunii august, pentru reautorizarea instituţiei. „Atunci nu au fost depistate nereguli. De când activează, acest restaurant avea reputaţie bună“, a menţionat Furtună.

Totodată, doctorul a negat că ar fi existat o înţelegere între epidemiologi şi administraţia restaurantului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite