Unul dintre liderii PDA îl roagă pe Klaus Iohannis să acţioneze împotriva lui Mihai Ghimpu: „Retrageţi Ordinul «Steaua României» de la cei care nu-l merită!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apel către Klaus Iohannis. FOTO Adevărul
Apel către Klaus Iohannis. FOTO Adevărul

Dinu Plângău, unul dintre liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, face un apel către preşedintele României, Klaus Iohannis, în care îl roagă să-i retragă liberalului Mihai Ghimpu ordinul „Steaua României”, cu care a fost decorat în anul 2010.

Activistul a postat o scrisoare pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte despre situaţia din Republica Moldova, amintind sărăcia cu care se confruntă oamenii de aici şi acuzând guvernarea de iresponsabilitate. „Guvernarea de la Chişinău care este vinovată de ceea ce se întâmplă, continuă să mintă şi să folosească imaginea Uniunii Europene şi României pentru a-şi justifica, accentuez, pentru a-şi justifica crimele, ei nici măcar nu încearcă să ascundă furturile uriaşe, delapidările, capturarea instituţiilor de stat, de parcă ar avea tot dreptul”, scrie Plângău.

Tot în scrisoare, Plângău îl acuză pe Mihai Ghimpu că ar fi trădat România şi cauza naţională, fapt pentru care nu ar merita să deţină cea mai înaltă distincţie a statului român. Ghimpu mai este învinuit de PDA că ar fi făcut coaliţie cu Vlad Plahotniuc, unul dinte cei mai controversaţi oameni din întreaga Europă.

„Domnule Preşedinte, vă implor să mergeţi în popor, să discutaţi cu românii din Basarabia, nu doar cu politicienii mincinoşi! Să faceţi ceea ce aţi făcut şi pe 8 noiembrie 2015, când aţi mers să discutaţi cu proprii cetăţeni. Noi, suntem la fel de români ca şi cei din Bucureşti. Ieşiţi să discutaţi cu noi ! Ascultaţi-ne ! Ajutaţi-ne ! Şi retrageţi Ordinul «Steaua României» de la cei care nu-l merită!”, scrie la finalul mesajului adresat lui Iohannis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite