Union: "Filat îşi va asuma guvernarea fără liberali şi democraţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat intenţionează să anunţe mâine că îşi asumă guvernarea, motiv pentru care va demite miniştrii PD şi PL, numind în locul acestora miniştri liberal-democraţi sau tehnocraţi, anunţă portalul union.md, citând surse din cadrul AIE.

"Liderul PLDM are în acest sens sprijinul PCRM, iar Vladimir Voronin a acceptat să susţină un eventual Guvern minoritar condus de Filat, dar fără a crea o alianţă de guvernare PCRM – PLDM“, precizează union.md.

Portalul nu exclude situaţia în care Filat îşi va schimba planurile şi asta pentru că "se fac încercări de a-l determina pe liderul PLDM să se răzgândească“.

Motivul pentru care premierul ar merge la acest pas este faptul că fără să se fi consultat cu el, liberalii au decis să-l numească pe Ion Ceban în funcţia de director la Moldsilva. "Acest lucru a fost catalogat de Filat ca o ingerinţă în activitatea cabinetului pe care îl conduce. Totodată Filat este iritat şi de campania mediatică contra sa şi a miniştrilor PLDM lansată în presa controlată de Vlad Plahotniuc" mai notează union.md. Premierul Vlad Filat a amânat şedinţa de miercuri a Guvernului, iar în locul acesteia va organiza un briefing de presă.

Dodon vrea guvern tehnocrat

Totodată pentru ziua de mâine a fost anunţat un briefing al preşedintelui Parlamentului Marian Lupu şi a liderului socialiştilor Igor Dodon. Ultimul a declarat în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federative Germania în Republica Moldova E.S. dl. Matthias Meyer că există doar două scenarii de depăşire a crizei economice, sociale şi politice din Moldova: reformatarea actualei guvernări şi numirea unui Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite