Rossia 1, despre protestele din România: Tot ce se întâmplă acum la Bucureşti e din vina Uniunii Europene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO inquam photos
FOTO inquam photos

Postul public de televiziune rusesc, Rossia 1, a realizat recent un reportaj despre protestele declanşate în toată România ca urmare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate la 31 ianuarie, la miezul nopţii, de Guvernul de la Bucureşti privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale. Potrivit jurnaliştilor ruşi, tot ce se întâmplă acum în România e din vina Uniunii Europene.

Corespondentul rus povesteşte cât de mult a degradat economia României de la aderarea la Uniunea Europeană, arătând totodată câteva imagini de la proteste.

Jurnalistul rus se duce într-un canal din zona Gării de Nord, după care ajunge în cartierul Rahova şi vorbeşte despre sărăcia de acolo. După care se întoarce la proteste şi vorbeşte despre ajutorul care se lasă aşteptat de la Bruxelles, scrie digi24.

„Încă un simptom al degradării UE e corupţia. Următorul reportaj din interiorul Uniunii Europene vine din România. Autorul lui e Anton Leadov. După ce urmează, mă întreb pe cine ar mai putea inspira drapelul albastru cu stele. Poroşenko nu se pune!”, afirmă prezentatorul emisiunii, notează aceeaşi sursă.

„Problema rezolvării cu orice preţ a supraaglomerării din închisorile României a fost impusă de partenerii europeni. Există şi o pedeapsă din partea Curţii Europene pentru Drepturile Omului. Cu steagul UE în mâini, protestatarii de pe străzile din Bucureşti încă mai speră la un ajutor din partea fratelui mai mare, în această criză. Din partea Comisiei Europene au venit deocamdată doar expresii de compătimire din partea lui Frans Timmermans. Vorbind despre proteste, iată cum repetă cuvântul „îngrijorare”, relatează corespondentul postului de televiziune Rossia 1, cu toate că Timmermans nu se referea la proteste când afirma că este îngrijorat, ci la OUG 13.

„Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii au reuşit să obţină anularea orodonanţei. Dar încă nu e clar ce se va întâmpla cu funcţionarii care nu au loc în puşcării”, mai spune acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite