Republica Moldova: un prim-ministru exmatriculat, fără BAC şi care este doctorand

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gaburici nu a reuşit să ia BAC-ul, dar este deja doctorand
Gaburici nu a reuşit să ia BAC-ul, dar este deja doctorand

Aţi fi crezut că doar în România totul este posibil (de fapt acum vedem că nu este aşa), dar fraţii de dincolo de Prut tind să ne întreacă în toate. Publicaţiile din al doilea stat românesc tocmai au descoperit că premierul desemnat cu sprijinul comuniştilor nu are BAC-ul luat, dar cu toate acestea este absolvent de Universitate şi chiar mai mult... doctorand.

Nu mai adăugăm aici şi faptul că zvonurile spun că primul ministru al Republicii Moldova nu doar că nu a reuşit să ia BAC-ul, ba nici nu s-a mai obosit a se prezenta la toate disciplinele. 

Tot de la fraţii de dincolo de Prut, adică de la publicaţiile libere pro-româneşti, aflăm că şeful guvernului a fost chiar exmatriculat, dar toate acestea nu l-au împiedicat să intre şi să absolve la fără frecvenţă Universitatea Slavonă, o universitate aflată în mâinile comuniştilor pro-ruşi.

Ulterior, eminentul student fără de BAC a decis să se facă şi doctor, procedura fiind în curs.

Primul ministru nu a ieşit public pentru a contracara aceste afirmaţii, lucru care vine să întărească descoperirile jurnaliştilor români de peste Prut. Mai mult, reacţia Ministerului Educaţiei vine să susţină public acest lucru afirmând că în perioada respectivă nu era obligatoriu să iei BAC-ul pentru a intra la facultate.

Jurnaliştii nu s-au oprit însă aici şi au cerut de la Ministerul Educaţiei lista tuturor celor care au luat BAC-ul în anul de graţie 1995. Transparenţa şi-a spus cuvântul: informaţiile nu pot fi făcute publice... 

De diploma de BAC a lui Gaburici nimeni nu ştie nimic şi nici că a fost ea văzut-o vreodată.

Liniştea autorităţilor vine să ne spună un lucru: acum se dă lumea peste cap pentru a se putea printa o diplomă de BAC pentru Gaburici, chiar dacă ea ar trebui să vină din regiunea transnistreană sau chiar de la Moscova, de acolo de unde vin şi comenzile.

Iată pe cine au pus ruşii să integreze pe fraţii din Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Între timp societatea civilă din Republica Moldova se uită spre DNA-ul de la Bucureşti şi se roagă ca acesta să treacă Prutul („DNA, vă ordon: Treceţi Prutul"). Instaurarea statului de drept în România a devenit un atu forte în calea Unirii, lumea discutând pe stradă că doar Unirea poate curăţa şi scena politică de la Chişinău.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite