Replica lui Streleţ: „Ioniţă este un caz clinic, care trebuie tratat de urgenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul fracţiunii Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, susţine că Veaceslav Ioniţă operează cu falsuri şi minciuni atunci când spune că pachetul de legi pentru care Guvernul Leancă şi-a angajat răspunderea prejudiciază bugetul de stat.

Răspunzând la „declaraţiile lacrimogene ale unui mare luptător pentru finanţele publice“, Valeriu Streleţ a menţionat că nu-şi poate explica ieşirea de astăzi a lui Veaceslav Ioniţă: „fie din oboseală, fie din dragoste platonică sau decepţie că nu a reuşit să realizeze comanda patronului“.

Preşedintele fracţiunii PLDM a spus că acuzaţiile aduse de Ioniţă sunt „total deplasate şi aberante“, precizând că proiectele respective au fost discutate în Coaliţia Pro-Europeană şi coordonate cu toţi partenerii de dezvoltare: Uniunea Europeană, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, ambasadele acreditate în Moldova, care chiar ar fi aşteptat şi şi-ar fi condiţionat sprinjinul prin votarea acestor legi.

„Dacă Ioniţă se consideră mai deştept decât toată coaliţia, toată societatea civilă şi toţi partenerii de dezvoltare, atunci nu pot concluziona decât că e un caz clinic, care trebuie tratat de urgenţă pentru că va aduce mari daune ţării noastre“, a punctat Streleţ.

De asemenea, liberal-democratul a spus că gestul lui Ioniţă va fi discutat în PLDM, chiar dacă acesta nu este membru de partid, şi şi-a exprimat regretul că anterior, când numele lui a fost vizat în diverse scandaluri, partidul l-a protejat.   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite