Purtătorul de cuvânt al premierului: „Ioniţă mai mult s-a discreditat decât a explicat de ce a blocat mai multe legi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalista Liliana Viţu este purtătorul de cuvânt al premierului Iurie Leancă
Jurnalista Liliana Viţu este purtătorul de cuvânt al premierului Iurie Leancă

Liliana Viţu, purtătorul de cuvânt al premierului Iurie Leancă, a comentat declaraţiile preşedintelui Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă.

„Agenda de reforme a Guvernului - în special, lupta cu corupţia în diferite domenii - a întâmpinat rezistenţă. O manifestare a acestei rezistenţe a fost şi blocarea mai multor legi, inclusiv în Comisia Economie, Buget şi Finanţe. Subliniez că legile asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea politică au fost elaborate în strânsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, care au pledat pentru aprobarea cât mai rapidă a acestor acte legislative. Prin afirmaţiile făcute astăzi – o furtună într-un pahar cu apă - domnul Ioniţă mai mult s-a discreditat decât a explicat de ce a admis blocarea unor legi extrem de importante în comisia pe care o conduce“, se arată într-o declaraţie de presă, difuzată de Biroul de comunicare al Executivului.

În acelaşi context, ex-premierul Ion Sturza a propus să fie creată o comisie independentă, din afara ariei guvernamentale şi politice, care să examineze pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea prin prisma coruptibilităţii şi a interesului public, acum, nu la toamnă.

„Stimaţi moldoveni, nu faceţi panică şi nici tragedie din declaraţiile politicienilor bizare de astăzi. După cum o tot spun de luni de zile, suntem martorii unui război oligarhic (transpartiinic!) pentru redistribuirea zonelor de influenţă şi banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar. Am încercat, în repetate rânduri, fără a stresa opinia publică, să explic conducerii Guvernului şi protagoniştilor conflictului (unii „plecaţi“, alţii decoraţi…) cât de periculos este aceasta. I-am atenţionat inclusiv asupra faptului că acest pachet de legi poate fi considerat drept un mijloc legislativ de consolidare a unei «părţi beligerante». Din păcate, ca multe alte intervenţii de-ale mele, aceste atenţionări nu au fost luate în serios. Acum problema a explodat în spaţiul public şi miroase urât“, a scris Ion Sturza pe Facebook.

Omul de afaceri a menţionat, totodată, că „nu trebuie blamat domnul Leancă. El are de gestionat mai multe crize concomitent! Nu e superman şi nici rolul de «pădurar» nu-i merge“.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite