Programul de cooperare al statelor CSI în lupta cu crimele informaţionale, aprobat de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputaţii au aprobat în două lecturi proiectul de lege pentru aprobarea Hotărârii Consiliului şefilor de state al Comunităţii Statelor Independente privind Programul de cooperare în lupta cu infracţiunile săvârşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale pentru anii 2016-2020, semnat la Bişkek pe 16 septembrie 2016, transmite IPN.

Viceministrul afacerilor interne, Oleg Babin, a declarat că Republica Moldova va participa la punerea în aplicare a Concepţiei de cooperare a statelor-membre CSI în lupta cu infracţiunile săvârşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale doar în măsura în care acţiunile sau proiectele respective nu vor intra în conflict cu obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova.

Unul dintre obiectivele Programului este dezvoltarea în continuare a cadrului normativ internaţional al cooperării între statele CSI. Totodată, urmează a fi desfăşurate activităţi comune de profilaxie, operaţiuni operative de investigaţie şi operaţiuni speciale. Proiectul mai prevede asigurarea informaţională şi ştiinţifică a cooperării. Urmează a fi pusă în aplicare cooperarea în domeniul formării profesionale a specialiştilor. De asemenea, urmează a fi dezvoltată cooperarea cu organizaţiile internaţionale.

Finanţarea activităţilor comune ale documentului urmează a fi realizată de către statele membre ale CSI cointeresate, în limita mijloacelor băneşti anual prevăzute în bugetele naţionale ale ministerelor şi instituţiilor competente.

Prezenta hotărâre va intra în vigoare pentru Republica Moldova după finalizarea procedurilor interne.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite