Polonia oferă R. Moldova un împrumut fără dobândă în sumă de 20 milioane de euro. Andrzej Duda: „Războiul este deja la pragul Moldovei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrzej Duda şi Maia Sandu, întrevedere la Chişinău
Andrzej Duda şi Maia Sandu, întrevedere la Chişinău

Preşedintele Poliniei, Andrzej Duda, a anunţat luni, 21 martie, după întrevederea cu Maia Sandu că Guvernul de la Varşovia va oferi Republicii Moldova un împrumut în sumă de 20 milioane de euro, fără dobândă, cu scopul de a sprijini Chişinăul în contextul crizei economice provocate de invazia rusă în Ucraina.

„Am venit să sprijin doamna preşedinte în acest moment greu, pentru că războiul este deja la pragul Moldovei. Cu toţii înţelegem această situaţie grea”, a declarat Andrzej Duda.

Preşedintele polonez a mai adăugat că va sprijini ideea de integrare europeană a R. Moldova.

La rândul ei, Maia Sandu a afirmat că „Republica Moldova a condamnat ferm, din prima zi, războiul împotriva Ucrainei; la fel de ferm, am chemat la restabilirea păcii.”

„Ne ghidăm, în contextul dat, de statutul nostru de stat neutru. Aceasta nu înseamnă, însă, a rămâne indiferent faţă de suferinţa altora. Cetăţenii noştri şi-au deschis casele şi inimile pentru a acorda tot sprijinul umanitar necesar oamenilor care au suferit de pe urma acestui război. În aproape o lună de război, în Moldova au intrat mai bine de 360 de mii de persoane din ţara vecină. Aproape 100 de mii dintre ei se află în continuare aici, iar majoritatea sunt găzduiţi de oameni, în casele lor”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite