Platforma DA, după demisia Guvernului: Reiterăm opţiunea pentru alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, condus de Andrei Năstase, a comunicat că a luat act de decizia Guvernului de a pleca în demisie. Într-un comuncat de presă al formaţiunii se menţionează că Platforma DA în continuare pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

„Condamnăm totodată actul voluntarist al preşedintelui Parlamentului care în mod arbitrar a anulat şedinţa Forului Legislativ Suprem al Ţării de la ora 15.00, destinată examinării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Platforma DA îşi reiterează opţiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanşate imediat conform procedurilor constituţionale sau organizate de un Guvern de tranziţie responsabil, capabil să gestioneze criza economică şi sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere şi corecte”, a anunţat Platforma DA.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat miercuri, 23 decembrie. Prim-ministrul şi-a explicat decizia prin faptul că există necesitatea declanşării cât mai urgente a alegerilor parlamentare anticipate. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat că, de acum încolo, toată responsabilitatea pentru problemele ţării este pe umerii Maiei Sandu. Dodon a menţionat că este dispus să discute despre scenariul organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite