PDM s-a ales cu patru primari în urma alegerilor locale noi din 20 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şase din cele şapte localităţi în care duminică, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleşi din primul tur. Patru dintre aceştia sunt reprezentanţi ai Partidului Democrat.

În municipiul Bălţi, potrivit datelor preliminare, alegerile au fost câştigate de către candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolai Grigorişin, iar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a câştigat alegerile candidata Partidului Şor, Marina Tauber.

În celelalte localităţi, învingători au ieşit candidaţii Partidului Democrat. Informaţiile au fost comunicate pentru IPN de către şeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat.

În comuna Leuşeni, raionul Hânceşti, cele mai multe voturi, 90,79%, le-a acumulat Ion Dragan, candidatul PDM, care a concurat cu Ion Bujeac de la PSRM. În satul Nemţeni, raionul Hânceşti, cele mai multe voturi, 82,58%, le-a acumulat Maria Ghiţu, candidat PDM, care a concurat cu Timofei Sindilă de la PSRM.

Învingător în comuna Voloviţa, raionul Soroca, a ieşit Ghenadie Nitrean, candidat PDM, cu 79,36%, învingându-l pe Alexandru Cerchez de la PSRM. În comuna Pârliţa, raionul Ungheni, a câştigat Stanislav Babuţac, candidat PDM – 85,61%, având-o drept concurentă pe Galina Andriuţa de la Partidul Politic Platforma Demnitatea şi Adevăr.

În municipiul Chişinău urmează să se organizeze turul doi de alegeri în două săptămâni, după ce Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor, a luat 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – 32,12%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite