Opoziţia solicită audieri. Majoritatea parlamentară nu le susţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputaţii din opoziţie au cerut în şedinţa de vineri, 16 martie, a Parlamentului audierea guvernatorului Băncii Naţionale, a procurorului general, a ministrului afacerilor interne, a conducerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a directorului Centrului Naţional Anticorupţie. Motivele invocate au fost diferite. Supuse votului, propunerile nu au fost susţinute de majoritatea parlamentară, transmite IPN.

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat audierea ministrului de interne, Alexandru Jizdan, în legătură cu incendiile care au avut loc pe parcursul acestei luni în raionul Hânceşti.

Deputatul Iurie Ţap a declarat că la ultimele două incendii pompierii nu au intervenit prompt, iar ca urmare un bărbat a rămas fără locuinţă, iar în alt incendiu a ars un depozit.

Partidul Liberal a susţinut audierea lui Alexandru Jizdan. Deputatul Lilian Carp a declarat că ministrul ar trebui audiat nu doar referitor la acele incendii, cât şi privind modul în care au fost cheltuiţi bani alocaţi pentru îmbunătăţirea serviciului pentru situaţii de urgenţă. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputaţii Partidului Socialiştilor au solicitat audierea guvernatorului BNM în legătură cu raportul Kroll II, care nu a fost făcut public.

De asemenea, socialiştii au cerut audierea procurorului general şi a directorului CNA pentru ca aceştia să raporteze cum decurge recuperarea banilor sustraşi din sistemul bancar. Propunerea a fost susţinută de deputaţii din Partidul Liberal, care au menţionat că acest subiect „nu are culoare politică”.

La fel, propunerea a fost susţinută de fracţiunea Partidului Liberal Democrat şi cea a Partidului Comuniştilor, parlamentarii menţionând că oamenii au dreptul să cunoască conţinutul celui de-al doilea raport Kroll şi persoanele care sunt implicate în jaful bancar. Nici această propunere nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Tot deputaţii PSRM au solicitat audierea conducerii SIS, a procurorului general şi a ministrului de interne în legătură cu marşurile unioniste care urmează să fie organizate în timpul apropiat. La acest subiect, liberalii au invocat dreptul la întrunire şi au îndemnat oamenii să participe la acţiunile unioniştilor. Nici această solicitare  de audieri nu a fost susţinută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite