O mie de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua de 9 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii vor asigura ordinea publică şi securitatea celor care vor participa la evenimente, dar şi a trecătorilor sau persoanelor neimplicate FOTO Adevărul
Poliţiştii vor asigura ordinea publică şi securitatea celor care vor participa la evenimente, dar şi a trecătorilor sau persoanelor neimplicate FOTO Adevărul

Ministerul Afacerilor Interne va mobiliza peste o mie de poliţişti care vor monitoriza evenimentele dedicate zilei de 9 mai la Chişinăuşef al Direcţiei generale poliţie ordine publică. În cazul unor conflicte, numărul acestora va creşte până la trei sau cinci mii.

Potrivit şefului Direcţiei generale poliţie ordine publică a Ministerului de Interne, Marin Maxian, poliţiştii vor asigura ordinea publică şi securitatea celor care vor participa la evenimente, dar şi a trecătorilor sau persoanelor neimplicate.

O prerogativă a poliţiei va fi documentarea audio şi video a acţiunilor care vor avea loc în capitală pentru clarificarea unor eventuale situaţii dubioase sau acţiuni ilegale. La fel, organele de poliţie vor putea solicita secvenţele video şi audio ale participanţilor.

"Organizatorii evenimentelor vor fi obligaţi să desfăşoare acţiunile în mod declarat şi să fie responsabili de ordinea în rândul participanţilor", a atenţionat Maxian. El a mai specificat că organizatorii vor trebui să conlucreze cu poliţia. La fel, pentru asigurarea ordinii vor fi create filtre de verificare vizuală a participanţilor la evenimente.

Înafară de măsurile de supraveghere care vor fi întreprinse de poliţie, şeful Departamentului urmărire penală a MAI, Gheorghe Malic a atenţionat că orice incitări la vrajbă, ură sau conflict armat vor fi cercetate conform codului penal şi vor fi pedepsite cu până la trei de de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite