UPDATE Mihai Ghimpu despre raportul privind Banca de Economii: „Profitabilă până în 2010, neprofitabilă pe timpul lui Filat. Aici se ascunde mâţa verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu
Mihai Ghimpu

Deşi Parlamentul s-a întrunit în şedinţă închisă pentru a discuta doar situaţia de pe Nistru, după uşi s-a audiat şi raportul privind situaţia Băncii de Economii.

UPDATE În cadrul unei intervenţii repetate, Mihai Ghimpu l-a învinuit pe fostul premier Vlad Filat precum că acesta ar fi avut scopul "să pună mâna pe bancă şi pe acţiuni". Potrivit lui, până a veni Alianţa la guvernare, o acţiune la BEM costa 50-60 de lei. Ulterior, cele 43% ale acţionarilor au fost vândute cu 13 lei. Pui un om care conduce prost sau pe care îl presezi să facă aşa cum îi spui tu, pui instituţia în genunchi şi pe urmă o cumperi.

Ghimpu a adăugat că în 2011, Curtea de Conturi a verificat Banca de Economii şi a depistat toate încălcările, dar le-a ascuns. 
 

Liberalul Mihai Ghimpu a ieşit pe hol în timpul audierilor, pentru a calma cetăţenii. „Banii oamenilor nu sunt puşi în pericol, staţi liniştiţi, dar este cert că BEM a fost furată”, a declarat Ghimpu.

„Gacichevici are mulţi ani lucraţi ca director. Banca a fost profitabilă până în 2010, când a început s-o dirijeze indirect Guvernul, adică Vlad Filat. Cum putem învinui omul de neprofesionalism, dacă pe timpu comuniştilor banca era profitabilă, iar pe timpul lui Filat, în loc s-o dezvoltăm, ea devine neprofitabilă? Mai ales că creditele neperformante s-au dat anume în preajma alegerilor parlamentare din 2010. Aici se ascunde mâţa verde, iar Procuratura nu vrea să sape adânc”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Parlamentarii nu au ieşit să facă declaraţii cu referire la şedinţa specială avută joi şi continuată vineri. La finalul plenului de astăzi, deputaţii trebuie să adopte o declaraţie comună privind situaţia din regiunea transnistreană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite