Maia Sandu susţine că Republica Moldova va deveni asemeni Belarusului dacă nu vor fi alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu susţine declanşarea alegerilor anticipate FOTO: Alexandru Tarlev
Maia Sandu susţine declanşarea alegerilor anticipate FOTO: Alexandru Tarlev

Dacă nu vor fi alegeri parlamentare anticipate, în trei ani, actuala guvernare va captura definitiv statul şi Republica Moldova va deveni asemeni Belarusului, a declarat Maia Sandu, liderul proiectului politic Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV.

Potrivit IPN, Maia Sandu a afirmat că dacă politicienii de la guvernare nu vor reuşi să captureze Republica Moldova, atunci, cel puţin, vor compromite definitiv ideea de integrare europeană. Liderul PAS a mai spus că situaţia actuală din Republica Moldova îi aminteşte de anul 2001 când în Parlament a ajuns o majoritate comunistă. Însă, spune ea, atunci a fost un vot al cetăţenilor. Acum există o majoritate democratică, dar care nu a fost creată prin votul cetăţenilor, respectiv, aceasta nu este legitimă. „Temei juridic pentru alegeri anticipate există, dar actuala guvernare nu-l recunoaşte”, a subliniat Maia Sandu.

În cazul alegerilor anticipate, politiciana crede că ar apărea o formulă care ar reuşi să schimbe un pic lucrurile. Totodată, Maia Sandu a recunoscut că pe segmentul de centru-dreapta există un grup mare de alegători care spun că nu au pentru cine vota. O altă problemă este electoratul foarte dezamăgit care va fi foarte greu de scos la vot.

Referindu-se la rezultatul unor eventuale alegeri anticipate, când majoritatea ar câştiga-o partidele de stânga ce ar încerca să schimbe vectorul de dezvoltare externă a ţării, Maia Sandu a menţionat că nu este atât de uşor să schimbi vectorul. Lidera PAS a remarcat că aşa cum acum sunt proteste în stradă, tot aşa şi o guvernare care va încerca să schimbe vectorul de dezvoltare externă se va pomeni cu oamenii protestând.

Maia Sandu consideră că dacă la putere ar veni forţele de stânga, aceasta doar ar tergiversa calea Republicii Moldova spre UE cu câţiva ani, dar, în situaţia în care se află acum ţara, ea şi aşa nu se mişcă spre UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite