Maia Sandu: Excludem orice alianţă cu Partidul Socialiştilor şi cu Partidul Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN Elena Covalenco
FOTO IPN Elena Covalenco

Preşedintele PAS, Maia Sandu, afirmă că formaţiunea sa nu va face o alianţă în următorul Parlament cu Partidul Socialiştilor, condus de Zinainda Greceanîi, dar nici cu Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, făcut în contextul celui de-al doilea Congres extraordinar al PAS, unde Maia Sandu a fost realeasă în funcţia de preşedinte al formaţiunii, ea a declarat că „Trebuie să obţinem puterea, pentru că, altfel, dacă nu folosim această şansă, peste încă cinci ani de zile, nu ştiu dacă în Republica Moldova va mai fi o masă critică de oameni care cred în democraţie, care cred în stat de drept”.

„Pentru că oamenii s-au cam săturat să aştepte, au tot fost decepţionaţi, mulţi au plecat şi mulţi stau pe bagaje să plece, şi pleacă oameni competitivi, cu gândire critică, pleacă, în special, electoratul nostru, electoratul proeuropean. De aceea, noi nu avem nicio scuză, noi trebuie să reuşim la următoarele alegeri”, a subliniat Sandu.

Referindu-se la eventualele efecte ale următorului protest antiguvernamental din 17 septembrie, anunţat de către PPDA şi PAS şi unele ONG-uri, Maia Sandu a menţionat că manifestaţiile de stradă pot duce departe, dacă oamenii vor veni într-un număr mare la aceste proteste. 

„În special, simpatizanţii PAS, cei care sunt la Chişinău – şi ştim că avem mulţi simpatizanţi la Chişinău, dacă ar face un efort şi ar veni pentru câteva ore la acest protest şi am reuşi să ne adunăm într-un număr mai mare, atunci evident că acest lucru ar avea alte efecte. Oricum, noi mergem să spunem în continuare că noi nu ne-am conformat acestei situaţii, noi în continuare considerăm că acest sistem este antidemocratic şi este menit să fure votul, în special al simpatizanţilor noştri şi că nu îl acceptăm. De asta facem acest protest”, a precizat liderul PAS.

Ea a vorbit şi despre colaborarea cu PPDA: „Am obţinut acordul colegilor, membrilor delegaţi, să căutăm o formulă de parteneriat cu colegii de la Partidul Politic Platforma DA. Suntem deschişi şi pentru alte conlucrări cu partide, eventual forţe care şi-au demonstrat clar caracterul antioligarhic, caracterul autentic proeuropean şi care reprezintă o forţă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite