Maia Sandu, despre declaraţiile de unire semnate de mai multe Primării: E firesc în anul Centenarului să avem asemenea evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce PSRM şi PCRM condamnă declaraţiile simbolice de unire semnate de mai multe Primării din ţară, liderul PAS, Maia Sandu, consideră că astfel de acţiuni sunt fireşti în anul Centenarului.

„Categoric nu le condamn şi noi întotdeauna am spus că decizia în raport cu subiectul unirii Republicii Moldova cu România aparţine poporului. Dacă într-o zi toate localităţile din Republica Moldova ar semna aceste declaraţii de unire, atunci s-ar rezolva problema”, a declarat Maia Sandu luni, 5 octombrie, la Adevărul Live.

Preşedintele PAS consideră că Igor Dodon speculează pe tema unirii cu România.

„El nefiind în stare să facă nimic bun pentru cetăţenii acestei ţări îşi construieşte campania căutând duşmani în altă parte. Unionismul, România, oamenii din Republica Moldova care sprijină unirea sunt pentru el un subiect pe care îl exploatează foarte mult pentru a-şi mobiliza armata de susţinători, pentru a-i aduce la vot şi a-i determina să-l voteze”, afirmă Sandu.

Fiind întrebată dacă unirea înseamnă război, precum susţine şeful statului, Maia Sandu a subliniat că „războaiele sunt întotdeauna incitate sau provocate de politicieni”. 

„În situaţia în care ai politicieni pe care nu-i pedepseşte statul şi care fac declaraţii care incită la război, istoria a arătat că aceste lucruri (războiale) se întâmplă. Eu sper că nu se va ajunge acolo, chiar dacă autorităţile din Republica Moldova nu au vrut să-l sancţioneze pe Dodon atunci când a comis trădare de Patrie”, a încheiat liderul PAS.

Amintim că deja 12 Primării au semnat o declaraţie simbolică prin care îşi exprimă dorinţa de unire cu România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite