Lovituri pe la spate: Dorin Chirtoacă spune că negocierile pentru coaliţia de guvernare ”merg ca în balada Mioriţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe liderii PLDM şi PD că nu au respectat discuţiile din timpul negocierilor de ieri şi au anunţat în mod necinstit începerea dialogului cu comuniştii.

Liderul liberal a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care afirmă că în urmă cu câteva săptămâni a glumit afirmând că negocierile pentru formarea coaliţiei de guvernare ”merg ca în balada Mioriţa”, însă între timp nu mai este vorba de o glumă.

”La sfârşitul rundei de negocieri, ne-am înţeles cu colegii din PLDM şi PD că ne vedem mâine seară pentru a continua discuţiile. Colegii au spus că este necesar să discute pe interior în PLDM şi PD punctul de vedere al PL prezentat la şedinţa de azi. La ieşire am fost întrebaţi de presă ce declaraţii avem de facut. Tradiţional am răspuns că nu sunt declaraţii noi de făcut şi că discuţiile continuă pe toate punctele de pe agendă. Peste 20 de minute, fiind deja la sediul PL, în mod surprinzător pentru noi, am aflat din presă că PLDM şi PD au făcut declaraţii prin care au anunţat despre un blocaj şi despre invitarea PCRM la negocieri. Şi atunci, dacă pentru a se pronunţa asupra punctului nostru de vedere ei au spus că este necesar să discute mâine la partid, când şi cum PLDM şi PD au decis să înceapă negocierile cu PCRM?”, se arată în mesajul liderului liberal.

Dorin Chirtoacă mai arată în mesajul său că decizia de invitare a comuniştilor la negocieri ar fi trebuit luată în cadrul forurilor de conducere ale PLDM şi PD, iar cum aceste foruri nu au fost convocate ieri seară rezultă că decizia de colaborare cu comuniştii a fost luată anterior.

”Rezultă deci: fie că runda de azi a fost de ochii lumii, deciziile PLDM şi PD cu privire la PCRM fiind luate mai demult "pe l-apus de soare", fie că declaraţiile făcute în această seară nu au la bază decizii luate la nivel de partid. Aşadar, mergem înainte, ca înainte o fost mai bine!”, mai afirmă Dorin Chirtoacă.

Citeşte şi: Marian Lupu şi Vlad Filat anunţă începerea negocierilor cu comuniştii

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite