Leancă insistă pe amânarea aplicării Legii privind finanţarea partidelor din buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, deputat în Parlament, consideră binevenită amânarea aplicării Legii privind finanţarea partidelor din buget. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că situaţia economică din ţară impune această necesitate.

„În octombrie 2015, deputaţii PPEM au înaintat o iniţiativă legislativă privind amânarea aplicării Legii privind finanţarea partidelor politice, care la acel moment, din păcate, nu a fost susţinută de către majoritatea colegilor din Parlament. Sunt convins că şi astăzi această iniţiativă este de actualitate”, scrie politicianul.

Iurie Leancă subliniază că situaţia economică dificilă prin care trece Republica Moldova îl face să revină la acest subiect şi să insiste în continuare ca finanţarea partidelor politice în anul 2016 din bugetul de stat să fie amânată. „Mai mult, lipsa unui mecanism eficient şi transparent de verificare ridică mari semne de întrebare referitor la moralitatea utilizării banilor publici pentru finanţarea partidelor”, a precizat preşedintele PPEM.

Recent, Comisia Electorală Centrală a stabilit modul de finanţare a partidelor politice din bugetul de stat, în funcţie de performanţele obţinute la alegerile parlamentare din 2014 şi cele locale din 2015. Decizia este că se va acorda lunar câte 1,11 lei pentru fiecare vot obţinut de partide în cadrul alegerilor parlamentare din 2014 şi câte 0,47 lei – în alegerile locale din 2015. Candidaţii independenţi nu beneficiază de subvenţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite