Jurnaliştii ruşi anunţă câţi bani a pierdut Transnistria. Şevciuk: „Vor să alunge pacificatorii ruşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii ruşi susţin că prejudiciul regiunii transnistrene cauzat de aşa-zisa blocadă economică a depăşit un miliard de ruble, iar liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, susţin că scopul autorităţilor de la Chişinău şi de la Kiev este de a-i alunga pe pacificatorii ruşi.

Potrivit novostipmr.com, postul TV rusesc „Peatîi Kanal” a realizat un reportaj despre situaţia din Transnistria. Astfel, jurnaliştii ruşi anunţă că regiunea a înregistrat pagube de peste un miliard de ruble din cauza aşa-zisei blocade economice create de Chişinău şi Kiev. „Problemele economice şi dificultăţile sunt create artificial şi suplimentar celor care deja există în regiune pentru a obliga Transnistria să îşi schimbe vectorul extern. În 1992, ei au încercat să facă acest lucru prin război, acum au un instrument mult mai viclean”, susţine Şevciuk.

Liderul de la Tiraspol a mai declarat că scopul principal al puterii de la Chişinău şi de la Kiev este de a crea condiţii pentru ca militarii ruşi să plece pentru totdeauna din regiune. 

Menţionăm că Transnistria se confruntă cu o gravă criză economică. Acordurile de Liber Schimb şi de Asociere cu UE nu sunt valabile pentru regiune, agenţii economici beneficiind doar de preferinţele comerciale autonome care expiră la sfârşitul acestui an. Astfel, producătorii din Transnistria riscă să rămână fără pieţe de desfacere ca urmare a situaţiei economice dificile din Rusia. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite