Ilan Şor, despre majorarea cheltuielilor Preşedinţiei: Nu-s bani pentru salarii şi pensii, dar pentru poftele Maiei Sandu se găsesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

Mesaj dur din partea liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, la adresa preşedintelui Maia Sandu, care, pentru a doua oară, cere majorarea bugetului pentru Preşedinţie. Într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, deputatul fugar susţine că nu sunt bani pentru salarii, pensii, indemnizaţii şi compensaţii, dar pentru poftele Maiei Sandu se găsesc.

„Preşedintele Maia Sandu a cerut majorarea cheltuielilor pentru Preşedinţie de la 32,5 milioane de lei, cât era prognozat iniţial, la 34 de milioane de lei. Altfel spus, Maia Sandu mai scurge din bugetul de stat încă un milion şi jumătate de lei. Dacă solicitarea va fi aprobată de Parlament, dar am fi naivi să credem că nu va fi aprobată, atunci bugetul instituţiei prezidenţiale va creşte cu 7 milioane de lei faţă de anul 2021. De ce nu, dacă este de unde. Nu-s bani pentru salarii, pentru pensii, pentru indemnizaţii şi compensaţii, dar pentru poftele scumpei noastre Maia Sandu bani se găsesc”, a menţionat Ilan Şor.

Liderul Partidului „ŞOR” se arată revoltat de faptul că guvernarea PAS nu găseşte bani pentru a-i ajuta pe cetăţeni, ca să depăşească mai uşor crizele, dar pentru Maia Sandu se vor găsi.

„Autorităţile locale cerşesc de luni de zile să le fie majorate bugetele pentru întreţinerea şcolilor şi grădiniţelor, învăţătorii riscă să nu-şi ia salariile, iar Maia îşi majorează bugetul ca să trăiască bine ea şi lacheii ei. Inflaţia a depăşit 22 la sută, sărmanii pensionarii au fost lipsiţi de ajutorul de Paşte, iar scumpa noastră Maia Sandu bagă şi mai adânc mâna în bugetul public”, a conchis Ilan Şor.

Prim-ministra, Natalia Gavriliţa, a explicat motivul pentru care Guvernul a aprobat majorarea bugetelor mai multor instituţii, printre care şi Preşedinţia, Parlamentul şi Curtea Constituţională. Unul dintre motive este inclusiv şi facturile mai mari pentru resursele energetice, scrie Unimedia.info.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite