Igor Dodon, după plecarea PDM de la guvernare: Cer demisia procurorului general şi a şefului CNA. Guvernul Filip s-a aflat ilegal în funcţie din 8 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Igor Dodon a declarat că Guvernul Filip nu îşi poate da astăzi demisia, pentru că s-a aflat până acum ilegal în funcţie, iar mandatul Guvernului a expirat pe 8 iunie, odată cu învestirea în funcţie a noului Guvern.

Igor Dodon s-a adresat judecătorilor Curţii Constituţionale să revizuiască deciziile pe care le-au adoptat din data de 7 iunie.

„Plahotniuc nu-i. PD nu-i. Nu are cine vă şantaja”, a spus Igor Dodon. Potrivit lui, în caz că judecătorii nu se vor conforma acestei solicitări, dânsul va cere Parlamentului să numească noi judecători în funcţie.

De asemenea, Igor Dodon a cerut demisia procurorului general şi al şefului CNA.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite