Guvernul a decis să nu mai transmită şedinţele în regim on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:
guvernul leanca

Şedinţele săptămânale ale Cabinetului de Miniştri se vor desfăşura în regim închis. Un aviz la proiectul de lege privind Guvernul a fost aprobat astăzi.

Potrivit ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, iniţiativa va eficientiza activitatea decizională. “Asta nu înseamnă că şedinţele nu vor mai fi publice, pentru că societatea civilă va fi în continuare prezentă. Miniştrii trebuie să se concentreze pe decizii, nu să arate bine în faţa camerelor. Astfel, vom asigura dezbateri şi decizii corecte”, a comentat Efrim.

Potrivit proiectului, caracterul public al şedinţelor va fi asigurat prin plasarea pe pagina web a Guvernului a proiectelor ce vor fi examinate şi a procesele verbale de la şedinţe. De asemenea, presa va putea lua doar filmări protocolare şi va recepţiona comunicate de presă. Comunicarea cu presa va fi asigurată direct de miniştri, prin declaraţii de presă, cât şi d epurtătorii de cuvânt ai acestora.

Iniţiativa vine din partea unui grup de deputaţi democraţi şi liberal-democraţi şi urmează a fi aprobată de către Parlament.

Deputatul PLDM, Valeriu Streleţ, a precizat că în mai multe state din Europa, şedinţele guvernului sunt închise, iar procesele verbale se desecretizează după o anumită perioadă de timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite