Grecia şi Lituania vor susţine ridicarea vizelor pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederiin cu omologul grec FOTO GOV.MD
Premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederiin cu omologul grec FOTO GOV.MD

Despre aceasta, au declarat premierul grec şi cel lituanian, în cadrul întrevederii cu Iurie Leancă, care au avut loc la Vilnius, în ajunul Parteneriatului Estic, unde ţara noastră urmează să parafeze Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Leancă a mulţumit autorităţilor Greciei pentru sprijinul acordat Moldovei în parcursul  european. Totodată, şeful Executivului de la Chişinău a felicitat Grecia cu prilejul preluării, la 1 ianuarie 2014, a Preşedinţiei Uniunii Europene. „Sperăm să ne bucurăm în continuare de sprijinul Greciei în dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană“, a spus premierul.

La rândul său, oficialul elen a reconfirmat disponibilitatea Greciei de a include în priorităţile preşedinţiei sale la UE, ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, cât mai curând posibil.

Şi Lituania a reconfirmat sprijinul în cadrul Consiliului UE, la care deţine Preşedinţia, structură ce urmează să ia o decizie cu privire la ridicarea vizelor în spaţiul Schengen pentru cetăţenii moldoveni.

În acest context, premierul lituanian, Algirdas Butkevicius, a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru faptul că, ieri, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru Moldova, dar şi pentru toate realizările ce au făcut posibilă parafarea Acordului de Asociere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite