Ghimpu: Ion Sturza a fost instructor superior în Armata Sovietică. Dacă ţinem cont de privatizările pe care le-a făcut cu Filat, nu e departe de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul liberalilor de la Chişinău, Mihai Ghimpu, a publicat o scrisoare deschisă către ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza. Decizia liberalului vine după ce fostul prim-ministru a declarat într-un interviu pentru Adevărul că „În Moldova, comunismul a fost mai mult o parodie decât o dictatură“.

„De ce nu deschizi parantezele, ca să înţeleagă şi tineretul de astăzi cam ce însemna funcţia dumitale din armată sovietică de „instructor superior”, adică să spui că erai responsabil de promovarea ideologiei comuniste, în ruseşte „starşii politruk”; iar metodele le ştim cu toţii! Poate de la „înălţimea” acestei funcţii din trecut consideri că dictatura a fost doar o parodie. Adică, foametea organizată, miile de deportaţi, inclusiv mame cu copii mici, oameni bătrâni şi bolnavi, naţionalizarea averii, mai apoi deţinuţii politici din toate perioadele, inclusiv până în preajma obţinerii independenţei noastre etc. toate n-au fost decât o parodie?”, a menţionat Mihai Ghimpu în postarea sa de pe Facebook.

De asemenea, liderul PL i-a amintim lui Ion Sturza de perioada când acesta era premier.

„Dacă ar fi făcut cineva o excursie pe la întreprinderile privatizate în perioada exercitării de către dumneata a funcţiei de Prim-ministru, cred că ai fi avut nevoie nu doar de un avocat, ci de o herghelie întreagă de „instructori superiori” care să te scoată de la ananghie! Şi acolo nu era vorba de găinării, ci de hoţie la drumul mare! Iar dacă aceste lucruri s-ar fi petrecut în perioada pe când „dictatura era doar o parodie”, cum zici dumneata, la sigur te alegeai cu pedeapsă capitală”, a subliniat Ghimpu.

Tot în acest context, Mihai Ghimpu a mai adăugat că, „dacă ţinem cont în ce structuri ai lucrat, ce privatizări ai făcut împreună cu Vlat Filat, pe când erai prim-ministru, ce scrii permanent pe Facebook, nici pălăria dumitale nu este departe de pălăria lui Vlad Plahotniuc”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite