Executivul a numit doi secretari generali adjuncţi ai Guvernului şi şase secretari de stat în cadrul ministerelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Guvernul a aprobat miercuri, 20 decembrie, numirea a doi secretari generali adjuncţi ai Guvernului şi a şase secretari de stat în cadrul a cinci ministere.

Astfel, în funcţiile de secretar general adjunct ai Guvernului au fost aprobate candidaturile lui Adrian Ermurachi şi a lui Mihail Casapu.

Totodată, la Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în funcţia de secretar de stat în domeniul afaceri consulare şi drept internaţional a fost numită Carolina Perebinos, iar la Ministerul Finanţelor, în funcţia de secretar de stat în domeniul bunei guvernări, control financiar public intern, contencios, active ale statului, achiziţii publice şi reglementare a sectorului financiar – Viorica Pricop. 

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au fost numiţi doi secretari de stat: în domeniul politicilor şi produselor de origine vegetală - Vasile Luca, iar în domeniul protecţiei mediului şi resurselor naturale – Valentina Ţapiş.

De asemenea, Dumitru Mînzărari va fi secretar de stat în domeniul politicii de apărare şi cooperare internaţională în cadrul Ministerului Apărării, iar Angela Cutasevici va fi secretar de stat în domeniul educaţiei în cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Prim-ministrul Pavel Filip le-a urat succes în activtate persoanelor numite, menţionând că Guvernul mizează pe experienţa şi capacităţile acestora în realizarea obiectivelor stabilite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite