Dodon, mesaj către alegători: Trebuie să înţelegem că drumurile nu vor fi reparate de Putin sau Merkel, mai ales de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a oferit un interviu în ajun de alegeri, pentru un post de televiziune apropiat socialiştilor, în care a adus doar cuvinte de laudă la adresa candidatului PSRM la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban. Preşedintele a accentuat că Ceban este mai pregătit decât a fost dânsul la vremea sa, când a pierdut alegerile din Capitală în faţa lui Dorin Chirtoacă.

Igor Dodon a spus că, pe parcurul a 26 de ani de independenţă, la Chişinău, alegerile se desfăşurau într-o luptă geopolitică, iar alegătorii votau geopolitic „nu pentru un candidat, dar împotriva unui candidat sau a unui vector geopolitic”.

Potrivit lui, candidaţilor populişti le-ar fi mai uşor să divizeze societatea pe criterii geopolitice, decât să propună soluţii la problemele Chişinăului.

„În premieră, în acest an, cred că avem şansa să alegem un profesionist. Noi, chişinăuienii, trebuie să înţelegem că drumurile şi canalizarea nu o va face Merkel sau Putin, mai ales Băsescu sau cine e acolo - Iohannis şi alţii. Asta o poate face doar un gospodar”, a subliniat şeful statului într-un interviu pentru NTV-Moldova.

Preşedintele l-a acuzat pe candidatul PPDA la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, că ar fi încălcat legislaţia când a apărut în campanie în anturajul unor oficiali străini, dând de înţeles că Ion Ceban ar fi exclus din campanie dacă era să apară alături de primarul Moscovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite