Dodon: În România faci puşcărie dacă spui că o parte din ţară aparţine Ungariei, iar alta Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon insistă pe faptul că la Bucureşti există o lege care interzice să spui că o parte din ţară ar aparţine Ungariei, iar cealaltă Moldovei. Potrivit preşedintelui, acest model legislativ trebuie preluat şi aplicat şi la Chişinău, prin interzicerea unionismului.

„Al doilea moment estenţial pe care se ţine statalitatea moldovenească este patriotismul. Dacă noi nu vom şti cine suntem, dacă tinerii noştri se vor considera români, dacă nu dea Domnul peste un timp oarecare majoritatea cetăţenilor vor dori unirea cu o altă ţară, noi nu vom păstra statalitatea”, a declarat Igor Dodon marţi, 27 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele a adăugat că interzicerea unionismului în Moldova este un lucru principial pentru el. 

„Trebuie să facem acelaşi lucru ca şi în România. La ei este interzis să spui că o parte din ţară trebuie să fie a Moldovei, iar Transilvania a Ungariei. Asta e interzis prin lege, te bagă la puşcărie. La fel trebuie de făcut şi la noi. Păreri pot fi diferite, însă la nivel de partide şi de stat, categoric nu putem permite aşa ceva. În acest sens, trebuie să facem o serie de lucruri, printre care să introducem Istoria Moldovei”, a notat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite