Dionis Cenuşă: Plahotniuc are nevoie de Leancă fiindcă este util pentru imaginea democraţilor în străinătate şi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic independent Dionis Cenuşă a comentat decizia Grupului Popular European de a adera la majoritatea parlamentară. Expertul consideră că Vlad Plahotniuc are nevoie de Iurie Leancă şi de grupul acestuia pentru că s-ar putea ca ei să fie utili în a promova imaginea democraţilor.

„Reciclarea politică este un principiu pe larg folosit în politica moldovenească, iar „revenirea” lui Leancă în politica mare demonstrează acest lucru”, susţine Cenuşă într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, Partidul Popular European din Moldova din start a fost a conceput ca partid de centru-dreaptă, care gravitează în jurul PDM-ului. „În discuţiile cu partidele pan-europene de la Bruxelles, încă în 2015, am insistat pe faptul că Partidul lui Leancă nu este autonom faţă de PDM”, a adăugat expertul.

În opinia sa, PPEM-ul lui Leancă nu are şanse să ajungă în parlament în 2018, chiar şi cu schimbarea sistemului electoral proporţional cu cel mixt. 

„Prin urmare, participarea Grupului Popular European în frunte cu Leancă în coaliţia de guvernare nu are ca scop reanimarea PPEM-ului, ci asistarea democraţilor la guvernare”, a precizat acesta.

Dionis Cenuşă afirmă că, prin retragerea liberalilor de la guvernare şi înlocuirea acestora cu grupul lui Leancă, „democraţii se eliberează de imprevizibilitatea politică şi imaginea negativă a liberalilor (acuzaţi de corupţie şi asociaţi cu unionismul)”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite