Deputaţii din grupul Leancă pun la îndoială credibilitatea noii alianţe. „Nu am semnat pentru că nu cunoaştem premierul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Carpov susţine că noua alianţă nu va fi funcţionabilă. FOTO Arhiva Adevărul
Eugen Carpov susţine că noua alianţă nu va fi funcţionabilă. FOTO Arhiva Adevărul

Deputaţii din grupul lui Iurie Leancă nu s-au alăturat majorităţii parlamentare, anunţate luni de către PDM, pe motiv că nu este cunoscut candidatul la funcţia de premier şi programul de guvernare, transmite IPN.

„Ni s-a propus crearea unei majorităţi parlamentare. Dar nu cunoaştem candidatul la funcţia de premier, echipa, programul de guvernare. Noi nu semnăm nimic în alb”, a spus parlamentarul Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”.

Eugen Carpov a pus la îndoială funcţionalitatea noii alianţe. „Această majoritate nu întruchipează forma clasică a unei majorităţi parlamentare, constituită din fracţiuni parlamentare. Pe lângă fracţiuni, apar jumătăţi de fracţiuni, deputaţi neafiliaţi. Cu greu îmi închipui cum va funcţiona un Guvern format de o astfel de majoritate”, a opinat deputatul.

Carpov consideră că viitorul Guvern nu va avea credibilitate. „Nu văd nicio şansă ca partenerii străini să deblocheze finanţările către Republica Moldova. Pentru aceasta trebuie să avem un Guvern credibil, cu oameni integri. Şi chiar dacă vom avea un astfel de Guvern, va trebui să treacă cel puţin jumătate de an, ca să demonstreze fapte, nu doar vorbe. Iar până atunci va trebui să se descurce cu resursele proprii”, a declarat Eugen Carpov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite