Daniel Ioniţă: „Transgaz” şi-a exprimat interesul de a achiziţiona „Vestmoldtransgaz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Compania naţională de transport şi distribuţie a gazului „Transgaz” din România şi-a exprimat interesul pentru a achiziţiona compania moldovenească „Vestmoldtransgaz” care a fost creat pentru construcţia gazoductului „Ungheni-Chişinău”. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chişinău, transmite IPN.

Potrivit ambasadorului, compania românească a depus în acest sens o ofertă şi a fost singurul ofertant pe acest proiect. Diplomatul a declarat că pe cele două maluri ale Prutului există un interes major pentru ca acest gazoduct să se construiască până la finalul anului curent.

„Este un proiect strategic care va contribui la asigurarea securităţii energetice pentru Republica Moldova. Din perspectiva aceasta, proiectul este în mod necesar susţinut de România. Acest proiect contribuie, de asemenea, la racordarea fizică a Republicii Moldova la spaţiul european şi, implicit, şi la România”, a afirmat oficialul.

Daniel Ioniţă consideră că este real ca până la finele anului 2018 gazoductul să fie construit: „Odată ce va fi stabilit câştigătorul, vor fi semnate documentele de natură tehnică şi odată ce vor fi create toate condiţiile, acest lucru este posibil”. 

Ambasadorul susţine că existenţa acestui gazoduct va pune Republica Moldova din start într-o poziţie mai bună atunci când va trebui să-şi negocieze contractele pentru acoperirea necesarului de energie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite