Chişinăul are ambasadori noi la Washington şi la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO topibestlist.com
FOTO topibestlist.com

Guvernul de la Chişinău a numit în funcţie vineri, 23 iunie, doi noi ambasadori. Este vorba de ambasadorul Republicii Moldova la Washington şi cel de la Paris.

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Emil Druc a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, iar Aureliu Ciocoi  - în funcţie de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Vicepremierul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a spus despre cei doi că sunt diplomaţi de carieră şi au un stagiu de activitate de peste 20 de ani în serviciul diplomatic.  Emil Druc a fost ambasador al Republicii Moldova în Suedia, iar Aurel Ciocoi în Germania. Decretele de numire a noilor ambasadori urmează să fie semnate de preşedintele ţării, transmite IPN.

De asemenea, Oleg Efrim a fost numit în funcţie de membru al Consiliul de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate, pe un termen de cinci ani de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite