Ce spune opoziţia despre posibilitatea de a crea o coaliţie cu PDM după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Socialiştilor declară că după alegerile parlamentare nu vor face coaliţie cu Partidul Democrat pentru a crea o majoritate parlamentară. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Vladimir Bolea, preşedintele organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate, spune că în luna septembrie 2017 a avut loc Congresul PAS în cadrul căruia s-a votat decizia că formaţiunea politică nu va face coaliţie în niciun caz cu PDM.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari afirmă că pentru PPDA coaliţia cu Vlad Plahotniuc este categoric exclusă. 

„Se poate analiza ipotetic că dacă Vlad Plahotniuc şi întreaga gaşcă: Andrian Candu, Raisa Apolschii, Pavel Filip şi alţi 20 de oameni vor pleca din partid, noi am putea teoretic să analizăm acest lucru. Dar acest lucru nu se va întâmpla şi de ce să analizăm ceea ce nu va avea loc? Nu va exista nicio coaliţie cu PDM”, a declarat Slusari.

Alexandru Odinţov, consilier municipal din partea Partidului Socialiştilor, a menţionat că PSRM scontează să obţină peste 50% dintre voturi la alegerile parlamentare şi să formeze de sine stătător majoritatea. 

„Noi am declarat că nu vom colabora cu Partidul Democrat”, a declarat consilierul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite